Sprekers

Spreker-Jan-Paul-Wijers-Protocolbureau

Jean Paul Wijers – Protocolbureau

Jean Paul Wijers is directeur en oprichter van het Protocolbureau en het Institute of Strategic Relationship Management. In 1996 studeerde hij af aan de Hotelschool The Hague, het Protocolbureau was toen 1 jaar oud. Tussen 2001 en 2009 werd Jean Paul als hoofd-ushers ingeschakeld door de Ceremoniemeester van Koningin Beatrix op de Koninklijke Huwelijken, Staatsbegrafenissen en Koninklijke Dopen.

Jean Paul is dé Nederlandse protocolexpert en hij wordt met zijn Protocolbureau ingeschakeld op talloze officiële bijeenkomsten en netwerkbijeenkomsten. In binnen- en buitenland verzorgt Jean Paul Wijers trainingen over protocol en het management van high-level events.

De vernieuwende visie van Jean Paul op hedendaags protocol is de basis van de postgraduate-opleiding over strategisch relatiemanagement: protocol vertaalt een netwerkstrategie naar een effectieve ontmoeting met de relaties.

Spreker-Karl-Raats-162x243

Karl Raats

Karl Raats is sinds 2006 een onafhankelijke trainer en procesbegeleider in creativiteit en innovatie. Als gecertificeerd De Bono trainer in Lateral Thinking, Buzan Licensed Instructor in Mindmapping, postgraduaat in Creativity, Innovation & Change en voormalig partner bij het ‘Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken’, trainde hij wereldwijd enkele duizenden managers, ondernemers en ‘PhD studenten’ en begeleidde hij talloze innovatiesessies.

Op 1 januari 2009 riep hij zichzelf uit tot levend experiment in creatief denken waarbij hij zichzelf ging onderdompelen in allerlei kleine en grote creatieve uitdagingen. Dat ontwapenende een hilarische “Pinching the Ostrich” project. Met dit project was hij erop gericht ook zijn eigen hoofd uit het zand te halen door onder andere zijn eigen angsten en mogelijkheden te confronteren.

Karl Raats weet tot de creatieve kern van teams en organisaties door te dringen. Hij wilt mensen en organisaties in hun eigen creatieve kracht zetten. De creatieve exploten van Karl Raats zijn een deel uit gaan maken van elke dimensie van zijn zakelijke en persoonlijke leven, waardoor hij een veelgevraagd mentor en authentieke sprekers is.

Spreker-Geert-Jan-Knoops

Geert-Jan Knoops

Geert-Jan Alexander Knoops is bijzonder hoogleraar politiek van het internationaal recht aan de Universiteit van Amsterdam en gasthoogleraar internationaal strafrecht aan de Universiteit van Shandong (Jinan, China). Hij is twee keer gepromoveerd, zowel aan de Universiteit van Leiden (strafrecht) als aan de Universiteit van Ierland (internationaal strafrecht). Daarnaast behaalde hij een LLM graad (Master of Law) aan de Universiteit van Leiden op het gebied van het internationaal publiek recht en internationaal strafrecht.

Tevens is professor Knoops werkzaam als advocaat bij Knoops’ Advocaten te Amsterdam. Hij treedt op als advocaat voor verschillende internationale gerechtshoven zoals het Europese Hof van de Rechten van de Mens in Straatsburg en tribunalen zoals het International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY), International Criminal Tribunal for Rwanda (ICTR), het Special Tribunal for Sierra Leone (SCSL) en het Internationaal Strafhof (ICC). Professor Knoops is toegelaten tot de lijst van advocaten die optreedt voor het Internationaal Strafhof te Den Haag, alsmede het Cambodja Tribunaal in Pnom Penh.

Professor Knoops heeft de rang van Luitenant-Kolonel (reserve) binnen het Nederlandse Korps Mariniers en treedt op als juridisch adviseur voor het Korps Mariniers tijdens verschillende internationale NAVO-oefeningen. Ook adviseert hij binnenlandse en buitenlandse politici op het gebied van de toepassing van het internationaal recht binnen de buitenlandpolitiek. Zo heeft hij onder andere het Ministerie van Buitenlandse Zaken geadviseerd inzake piraterijbestrijding en in 2016 deelgenomen aan het MH-17 Rondetafelgesprek dat was georganiseerd door de commissie Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer.

Professor Knoops is op 29 april 2009 gedecoreerd als Officier in de Orde van Oranje Nassau door Koningin Beatrix voor zijn rol en bijdrage aan de ontwikkeling van het recht en zijn bijdrage op dit punt aan de Nederlandse politiek.

Spreker-Roderik-van-Grieken

Roderik van Grieken

Roderik van Grieken is oprichter (1998) en directeur van het Nederlands Debat Instituut.

Wekelijks adviseert hij internationale bedrijven en overheden over de vormgeving van interactieve programma’s en werkvormen voor congressen, symposia, bijeenkomsten en andere evenementen en treedt hij op als dagvoorzitter, moderator of debat-/gespreksleider in binnen- en buitenland. Daarnaast wordt hij regelmatig benaderd voor individuele begeleidingstrajecten voor politici en andere prominente sprekers in het publieke domein.

Regelmatig treedt hij op in de media door politieke debatten te analyseren en publiceert hij over de kwaliteit van het maatschappelijke debat. Onder andere via columns in de Volkskrant. Ook schreef hij twee boeken. Daarnaast adviseert hij bij de opzet en invulling van politieke debatten. Zo is hij de architect van het lijsttrekkersdebat van RTL4 tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2010, 2012 en 2017; het Carrédebat. Jaarlijks reikt hij de Debatprijs uit aan de beste debater tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in Den Haag.